A Ryusen Hamono két generációval, több mint 70 évvel ezelőtt indult a második világháború idején 1901-ben. Az üzlet a kések nyelezésével indult, ami egy kritikus pontja a konyhakések készítésének. Ez a rendszer segített a családi cégnek áthidalni több válságos időszakot is, mint például a 70 évek energiaválsága és a 2008-as Lehman válság.
Ekkor kezdett a cég rozsdamentes acélokkal is dolgozni, mindennapi konyhakések gyártásához, hogy növelje a palettáját. Sok vetélytárssal kellett megküzdeni az évek alatt a bővülő piacon, hiszen Echizenben-ahol a műhely van- a késgyártásnak több mint 700 éves hagyománya van. Éppen ezért szeretné a Ryusen a mai felgyorsuló világban még kitartóbban fenntartani ezeket a kézműves hagyományokat. Éppen ezért ragaszkodnak a kézzel gyártáshoz. A minőség a szaktudás emeli a Ryusen késeket a japán elit közé.