
Sakai Kikumori
A Sakai Kikumorit 1926-ban alapította a Kawamura Hamono, a Sakai-i kések nagykereskedőjeként. Bár viszonylag kicsi gyártói a régiónak, ennek köszönhetően sokkal rugalmasabbak és nyitottabbak tudnak lenni az új ötletekre.
Céljuk, hogy az általuk gyártott késekkel boldogan főzzenek az emberek akár otthon, akár a szakma világában. Hitvallásuk, hogy az étel nélkülözhetetlen része az életnek, és a konyha az összejövetelek helye, ahol komfortos beszélgetéseket lehet megejteni és jókat lehet nevetni. Sakai Kikumorinál a hangsúly a vevőkön van, akik a késeiket használják, és a cél, hogy élvezzék velük a főzést.
Az egyik fő kovácsuk Yoshikazu Tanaka-san, aki a térség legjobbjai között van, és több, mint fél évszázada van a szakmában. Jelenleg a fiával és egy másik alkalmazottal dolgozik. Egy tradícionális kovács, ennek ellenére mindig keresi a fejlődési lehetőségeket, és nyitott az újdonságokra.
Fő élezőjük Ajioka-san, egy nagyon fontos élező Sakai városában, szintén több, mint fél évszázada az élező szakmában. Mint Sakai Kikumorinak, Ajioka-sannak is mindig a végfelhasználón, a vásárlón van a fókusz, miközben élez. Ajioka-san nagyszerű tanár is, sok fiatal fordul meg a keze alatt a műhelyben, illetve helyi gimnáziumokba is jár, ahol a diákoknak tanítja a mesterséget. Eszméletlen fontosnak tartja, hogy átadja a tudást és a mesterség tradícióját a fiatalabb generációnak.