Tradícionális Sashimi japán kés. Szó szerinti jelentése: fűzfalevél alakú penge. A kés pengéje hosszú és vékony, alakja leginkább egy fűzfalevélre vagy Katana kardra hasonlít. Tipikus felhasználása halak vagy húsok szeleteléséhez vagy filézéséhez, húzó mozdulatokkal. A kés különösen alkalmas Sashimi célra, azaz halfilékből vékony szeletek vágására. A Yanagiba másik neve „Shobu” és különösen Nyugat-Japánban népszerű (pl. Osaka és Kyoto).
-
HIDEO KITAOKA VG-10 YANAGIBA JOBBKEZES JAPÁN KÉS 240MM RÓZSAFA MARKOLAT149 000 Ft
-
HIDEO KITAOKA FEHÉR ACÉL NO.2 DAMASCUS YANAGIBA JOBBKEZES JAPÁN KÉS 240MM RÓZSAFA MARKOLAT183 000 Ft
-
Sakai Takayuki Homura Guren (Aogami 2 acél) Kengata-Yanagiba (Sashimi) 300 mm245 000 Ft
-
Sakai Takayuki Homura Guren (Aogami 2 acél) Sakimaru-Yanagiba (Sashimi) 300 mm245 000 Ft
-
Sakai Takayuki 33 rétegű VG10 damaszkuszi kalapált Kiritsuke-Yanagiba (Sashimi) 270 mm108 000 Ft
-
Shizu Hamono Yamato Yanagiba Kalapált penge hossz 205 mm55 000 Ft
-
Shizu Hamono Shikisai Miyako Damastalt Yanagiba 240 mm57 000 Ft