HIDEO KITAOKA FEHÉR ACÉL NO.2 DAMASCUS YANAGIBA JOBBKEZES JAPÁN KÉS 240MM RÓZSAFA MARKOLAT
HIDEO KITAOKA
Az 1950-ben született Hideo Kitaoka késkovács Takefu faluban, Echizen Cityben, Fukui prefektúrában dolgozik. Kitaoka fiatal kora óta apjától kezdte el tanulni a mesterséget, és most a hagyományos, egyszögű késekre specializálódott. A hagyományokat követve Hideo Kitaoka magas széntartalmú acélból kovácsolja pengéit a legjobb élminőség érdekében. A kiváló kivitelezés az egész testben visszhangzik, ahogy ezeket a késeket használod, így a világ minden tájáról irigykednek a sushi szakácsok.
Műszaki adatok:
Kés típusa: Yanagiba egyélű jobbkezes kés
Acél típusa: fehér acél No.2 (karbonacél, rozsdamentes)
Pengekeménység: HRC 60-61
Penge típusa: Egyélű penge
Penge hossza: 240 mm (9,4 hüvelyk)
Penge magasság: 31 mm (1,2 hüvelyk)
Penge vastagság: 3 mm (0,118″)
Vérvég anyaga: Pakka fa
Fogantyú anyaga: Rózsafa
Fogantyú hossza: 127mm (5″)
Súly: 150 g (5,3 uncia)
Japánban készült ***
Felhívjuk figyelmét, hogy a kézzel készített készletek rendkívül korlátozottak. ***
Az ezen az oldalon található képek a minta termékekről készültek. A szín, súly, minta és méret eltérhet, mivel minden termék kézzel készült. ***
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a sorozat 6-12 hónapig is eltarthat, amíg rendelkezésre áll, ha a készlet elfogy.
Kést mosogatógépbe ne mossa, a fa markolat miatt, mert a forróvíz tönkre teheti, csontot, fagyasztott és kemény tárgyak vágását kerülje. A penge eltörhet vagy kitörhet.
Langyos vízzel mossa le törölje szárazra. / száradás után olajjal ápolja, patina elkerülése végett.
Tárolása, fém mágnestartón a kést ne tárolja, tönkre teheti az élét.
Élezéshez használjon vizes fenőkövet a kellő élesség elérése céljából.