,

Sakai Takayuki Homura Guren (Aogami 2 acél) Sakimaru-Yanagiba (Sashimi) 300 mm

245 000 Ft

Elfogyott

Sakai Takayuki Homura Guren (Aogami 2 acél) japán szakács Sakimaru-Yanagiba (Sashimi) 300 mm Urushi lakkozott tölgy nyéllel

A Sakai Takayuki Homura Guren sorozat kiváló minőségű Kurouchi késeket tartalmaz, amelyeket a képzett kovács Itsuo Doi kovácsolt Blue 2 acélból.

Egyedülálló, de kipróbált profilok, kézzel kalapált felületek és domború csiszolatok teszik ezeket a megjelenéseket és az előadókat egyaránt.

Mr. Itsuo Doi a legendás kovács Keijiro Doi fia, akinek családja több mint 70 éve gyártja a legkiválóbb kézzel kovácsolt késeket. A Mr.Doi családi emblémája tanúsítványként van gravírozva a pengén lévő logó mellé.

A Gurent vagy Red Lotust a Doi kovácsműhelyében finom fenyőfaszén égetésével keletkezett élénk vörös lángok ihlették.

Az Aoko vagy Blue Paper (Aogami) No.2 Steel Kés a híres Yasugi acélból készül, amely kiváló széntartalmú acélként ismert, és kifejezetten szerszámokhoz és késekhez fejlesztették ki.

Ez a legmagasabb kopásállósággal és szívóssággal rendelkezik. Nagyon jó acél, és nagyon népszerű választás a csúcsminőségű japán konyhai késekhez.

Ezeknek a késeknek a nyele félig lekerekített nyolcszögletű tölgyfa égetett és  japán lakkozott (Urushi), amely a japán hagyomány képeit idézi.

(Kérjük, vegye figyelembe, hogy a markolat  természetes termék, amely színében eltérhet a képen láthatótól.)

Professzionális szakácsoknak ajánljuk ezt a kiváló minőségű konyhai késsorozatot, hogy fokozzák főzési művészetüket, valamint tökéletes ajándékként.

– Gyártó: Aoki Hamono Co.,Ltd. (JAPÁN) Sakai Takayuki

– Penge acél típusa: magas széntartalmú acél [Aoko vagy Blue Paper (Aogami) 2 acél]

– Fogantyú anyaga: Japán lakkozott (urushi-festett) tölgy nyél égetett kivitel

– Kés típusa: Sakimaru-Yanagiba (Sashimi)

– Penge hossza: 300 mm (11,8 hüvelyk)

– Teljes hossz: 460 mm (18,1 hüvelyk)

– Súly: 285g

– Pengeél: egyélű (jobbkezesek számára)

Használat és gondozás

– Ne próbáljon fagyasztott terméket vagy csontot  vágni, vagy aprítani. A penge megroppanhat vagy eltörhet.- Kézzel mossa le meleg vízzel és törölje szárazra.

– A penge élességének megőrzéséhez használjon élesítő követ. (vizes fenőkövet)