,

Yoshimune Hamono Deba (Sabaki) Kurouchi 180 mm (7.1in) Aogami (Blue) #2 Duplaélű

79 000 Ft

Availability: Készleten

Yoshimune Hamono Deba (Sabaki) Kurouchi 180 mm (7.1in) Aogami (Blue) #2 Duplaélű

Típus: Sabaki /filézés és szeletelés

Konstrukció: Hon-Warikomi / Iron Clad Blue (Aogami) #2

Módszer: Kalapáccsal kovácsolt

Penge hossza: 180 mm (7,1 hüvelyk)

Penge magasság: 40 mm (1,5 hüvelyk)

Súly: kb 142g (5.0oz)

Gerincvastagság: 3,8 mm/saroknál

Penge típusa: Kettős ferde 50/50 %

Anyaga : Kék (Aogami) #2 High Carbon Steel

HRC (Rockwell-keménység): 60-62

Befejezés: fekete felület (Kurouchi)

Fogantyú: japán, dió (Kurumi) / műanyag hüvely

Származási hely: Tosa City,   Japán  A Sabaki egy rövid univerzális szakácskés, amely nagyon hasonlít egy kis késre, de középen vastagabb. A penge kiválóan alkalmas hal, csirke, bárány, marhahús stb. csontozására és előkészítésére.

A Blue (Aogami) #2 (Hitachi Metals Ltd.) króm és volfrám / Wolfram hozzáadásával készült .  Ez megnövekedett szívósságot és kemény karbid molekulák képződését eredményezi, amelyek javítják az él megtartását. Sok késhasználó megjegyezte, hogy bár a Blue Steel #2 nagyon hasonlít a White Steel #2 élessége de , kissé jobb éltartással rendelkezik.

Tisztítási útmutató !

A kést használat után alaposan mossa le tisztítószerrel ., majd jól törölje szárazra, puha szövettel. (főleg a pengét). Savas termékek elszínezhetik a pengét.

Tisztítás után kezelje késolajjal, a patina elkerülése érdekébe.

Ne üsse meg, vagy csavarja  a vágóélt, ne vágjon vele  fagyasztott élelmiszert vagy csontot. .

A penge élességének megőrzéséhez használjon vizes fenőkövet.