Yoshimune Hamono Deba (Sabaki) Kurouchi 180 mm (7.1in) Aogami (Blue) #2 Duplaélű
Típus: Sabaki /filézés és szeletelés
Konstrukció: Hon-Warikomi / Iron Clad Blue (Aogami) #2
Módszer: Kalapáccsal kovácsolt
Penge hossza: 180 mm (7,1 hüvelyk)
Penge magasság: 40 mm (1,5 hüvelyk)
Súly: kb 142g (5.0oz)
Gerincvastagság: 3,8 mm/saroknál
Penge típusa: Kettős ferde 50/50 %
Anyaga : Kék (Aogami) #2 High Carbon Steel
HRC (Rockwell-keménység): 60-62
Befejezés: fekete felület (Kurouchi)
Fogantyú: japán, dió (Kurumi) / műanyag hüvely
Származási hely: Tosa City, Japán A Sabaki egy rövid univerzális szakácskés, amely nagyon hasonlít egy kis késre, de középen vastagabb. A penge kiválóan alkalmas hal, csirke, bárány, marhahús stb. csontozására és előkészítésére.
A Blue (Aogami) #2 (Hitachi Metals Ltd.) króm és volfrám / Wolfram hozzáadásával készült . Ez megnövekedett szívósságot és kemény karbid molekulák képződését eredményezi, amelyek javítják az él megtartását. Sok késhasználó megjegyezte, hogy bár a Blue Steel #2 nagyon hasonlít a White Steel #2 élessége de , kissé jobb éltartással rendelkezik.
Tisztítási útmutató !
A kést használat után alaposan mossa le tisztítószerrel ., majd jól törölje szárazra, puha szövettel. (főleg a pengét). Savas termékek elszínezhetik a pengét.
Tisztítás után kezelje késolajjal, a patina elkerülése érdekébe.
Ne üsse meg, vagy csavarja a vágóélt, ne vágjon vele fagyasztott élelmiszert vagy csontot. .
A penge élességének megőrzéséhez használjon vizes fenőkövet.