Yoshimi Kato R2 fekete Damascus RS8R japán szakács Bunka kés, 170 mm-es Juharfa gyűrű , nyolcszögletű paliszander markolat
A Yoshimi Kato SG2/R2 Damascus sorozat damaszkuszi mintázatú pengéi SG2 (Super Gold 2 vagy R2) mikrokarbid por rozsdamentes acél maggal, professzionális használatra, kb. 63 HRC, amely kiváló rozsdaállóságot és tartós élt biztosít.
A széle speciálisan kagylóhoz (vagy japánul HAMAGURI-hoz hasonlóan) van kialakítva, amelynek formája elősegíti az ételek felszabadulását és simán vágását.
Markolat nyolcszögletű paliszanderfából készült, juharfa fa gallér a szépség és a tartósság érdekében.
– Gyártó: Kato Knife Manufacturing Inc. (JAPÁN)
– Embléma: A pengén lévő kovács logója „Yoshimi” vagy „Kintaro”, amely eltérhet a képen láthatótól.
– Penge acél típusa: Többrétegű Damaszkusz SG2 (Super Gold 2 vagy R2) Mikro-karbid por rozsdamentes acél mag
– HRC (Keménység a Rockwell-skálán C): kb.65
– Markolat anyaga: nyolcszögletű , paliszanderfából készült, juharfa fa gallérral
– Kés típusa: Bunka kés
– Penge hossza: 170 mm (6,7 hüvelyk)
– Teljes hossz: 310 mm (12,2 hüvelyk)
– Súly: 130g
– Pengeél: kétélű (50/50 kiegyensúlyozott, bal- és jobbkezesek számára is)
– Vadonatúj
– Japánban készült
-Az oldalon található képek a mintatermékekről készültek. A szín, a súly, a minta és a méret eltérhet, mert minden termék kézzel készült.
– Felhívjuk figyelmét, hogy néhány hónapig tarthat a készlet feltöltése, ha a cikk nem lenne elérhető, mert ezt a sorozatot szakképzett kovácsok rendelésre készítik.
[Yoshimi Katóról (KINTARO)]
Yoshimi Kato úr, az egyik legígéretesebb kovács 2008 februárjában kapta meg a hagyományos kézműves oklevelet, és 2018-ban vette át apja cégét KATO UCHI HAMONO (KATO Knife Manufacturing Inc.) néven Takefu városában, Fukuiban.
Apja, Kintaro Kato úr 1928-ban kezdett konyhakések gyártásával foglalkozni, majd 1958-ban megalapította KANEHIRO UCHI HAMONO cégét. 1987-ben megkapta a Szent Kincs Rendjét, az Ezüst Sugarakat.
Bár ez a kés rozsdamentes acélból készült, mégis arra biztatjuk ügyfeleinket, hogy késeiket a lehető legszárazabban és tisztábban tartsák.
MOSOGATÓGÉPBE NE MOSSA – a nagy meleg elrontja a fa fogantyút.
Mossa és szárítsa meg kézzel szokásos mosogatószerrel és meleg vízzel, súroló szivaccsal vagy ruhával.
Gondoskodjon arról, hogy a kés száraz legyen, mielőtt tárolásra kerülne, és ügyeljen arra, hogy a kés éle védve legyen a szükségtelen csorbulás elkerülése érdekében.
Kerülje a csontokat, a fagyasztott ételeket, a dióféléket és a kemény cukorkákat, ne vágjon vele.