Nigara Hamono SG2 esőcsepp Damascus Kiritsuke Gyuto 210 mm Ébenfa markolat, fém berakásokkal, vizi bivaly szarv végekke
A Nigara Hamono Ltd gyönyörű és funkcionális művészetet készít az általunk látott leglenyűgözőbb konyhai kések formájában.
A korai Edo-korszakban Hirosaki városasában . és környékén több mint száz kovácsműhely működött. A Nigara Forging az egyik ilyen történelmi Tsugaru kovácsműhely. A Nigara cég életben tartotta a hagyományos kovácsolási technikákat, és évszázadok óta elkötelezett a kiváló minőségű pengekovácsolás mellett.
Az „Anmon” dizájnt az Anmon-vízesések csobogó vize ihlette, amely a világörökség részét képező Shirakami-hegység lábából, Hirosaki városa mellett zuhan. A kés hullámos kialakítása csak 25 acélréteg kovácsolása után jön létre, ami éles és tartós pengét eredményez, amely ellenáll a rozsdának. Nincs két egyforma jelzésű penge, mivel mindegyik gondosan kézzel készül.
Látnia és fognia kell ezt a kést, hogy igazán értékelje a kidolgozást és az anyagok minőségét. Igazán lenyűgöző!
Gyártó: Nigara Hamono
Építés: Hammer Forged, San Mai
Burkolat: Rozsdamentes Damaszkusz (Anmon)
Edge Steel: SG2 rozsdamentes acél
Típus : Kirirtsuke Gyuto 200 mm
HRC: 63-65
Súly: 195g
Élhossz: 200 mm
Teljes hossz: 345 mm
Gerinc vastagság a saroknál: 2,3 mm
Penge magassága a saroknál: 49 mm
Fogantyú: nyolcszögletű Ébenfa markolat, fém berakásokkal, vizi bivaly szarv végekkel.
Japánban készült Felhívjuk figyelmét, hogy a kézzel készített készletek rendkívül korlátozottak.
Az ezen az oldalon található képek a minta termékekről készültek A szín, súly, minta és méret eltérhet, mivel minden termék kézzel készült.
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a sorozat több hónapig is eltarthat, amíg rendelkezésre áll, ha a készlet elfogy. Nem mindenesedben lehet utánrendelés.
Kést mosogatógépbe ne mossa, a fa markolat miatt, mert a forróvíz tönkre teheti, csontot, fagyasztott és kemény tárgyak vágását kerülje. A penge eltörhet vagy kitörhet.
Langyos vízzel mossa le törölje szárazra. / száradás után olajjal ápolja, patina elkerülése végett. (olajozás csak a szénacél kések esetében szükséges.)