Yoshimi Kato Minamo R2/SG2 kalapált Gyuto 210mm pengehossz, markolat Wengefa vízi bivaly szarv URUSI lakkozás.
Yoshimi Kato kézzel kovácsolja késeit Takefu városában, Fukui prefektúrában. Miután 2017-ben átvette a cég irányítását apjától, Hiroshitól, Yoshimi továbbra is kiváló minőségű késeket készít. Kato évente néhányszor külföldre megy, hogy meglátogassa hűséges ügyfeleit, és visszajelzéseket gyűjtsön a formatervezés és a funkcionalitás fejlesztése érdekében, mindig a tökéletességre törekedve.
Minamo ( Víz felszín ) ami a víz hullámzását jeleníti ,a kések felületén.
Kés típusa: Gyuto
Acél típus: R2/SG2 (foltálló acél)
Pengekeménység: HRC 62-63
Penge típusa: Kétélű penge
Penge hossza: 210 mm (8,3 hüvelyk)
Penge magassága: 45,5 mm (1,8 hüvelyk)
Penge vastagság: 2 mm (0,1″)
Fogantyú anyaga: Wengefa vízi bivaly szarv URUSI lakkozás.
Fogantyú hossza: 129 mm (5,1″)
Súly: 142g (5 uncia)
Japánban készült Felhívjuk figyelmét, hogy a kézzel készített készletek rendkívül korlátozottak.
Az ezen az oldalon található képek a minta termékekről készültek A szín, súly, minta és méret eltérhet, mivel minden termék kézzel készült.
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a sorozat 6-12 hónapig is eltarthat, amíg rendelkezésre áll, ha a készlet elfogy. Nem mindenesedben lehet utánrendelés.
Kést mosogatógépbe ne mossa, a fa markolat miatt, mert a forróvíz tönkre teheti, csontot, fagyasztott és kemény tárgyak vágását kerülje. A penge eltörhet vagy kitörhet.
Langyos vízzel mossa le törölje szárazra. / száradás után olajjal ápolja, patina elkerülése végett. (olajozás csak a szénacél kések esetében szükséges.)
Tárolása, fém mágnestartón a kést ne tárolja, tönkre teheti az élét.
Élezéshez használjon vizes fenőkövet a kellő élesség elérése céljából. Kerülje a kés gépi élezését. Az élezést mindenesedben bízza szakemberre.