MIYAZAKI KAJIYA TSUBAKI BLUE 2 KUROUCHI TSUCHIME BUNKA 180mm
A formáról – A Bunka ez egy többcélú kés, amely a Santokuhoz hasonlít. A „Bunka” jelentése „kultúra”. Ez a többcélú konyhai kés kiválóan alkalmas kockákra, szeletelésre vagy darabolásra. Mint egy santoku, a nakiri és a gyuto keresztezése, csak egy kicsit egyszerűbb kinézetű.
A készítőről – Haruki Miyazaki-san 35 éves kovács a Nagaszaki prefektúrában található Goto szigeteken. A középiskola elvégzése után elhatározta, hogy kovács és tanonc lesz Ooba-san alatt Fukuokában, majd 5 év gyakornokság után visszaköltözött Goto-szigetekre, és megnyitotta saját műhelyét. Késstílusát „Hakata” -nak hívják, ami Fukuoka másik neve, és amikor az emberek azt mondják, hogy Hakata ramen, az a tipikus fukuokai Tonkotsu ramenre utal.
Márka: Miyazaki Kajiya-宮崎鍛冶屋
Formázza Bunka (Hakata )
Penge hossza 180 mm.
Penge magassága 51mm
Penge vastagsága sarok felett 3,1 mm
Súlya 176g
Sorozat: Tsubaki
Blue#2 acél típus (kék szénacél) rozsdamentes acél burkolattal, rozsdásodásra hajlamos ⓘ
Rockwell-keménység 62–63
Haruki Miyazaki kovács
Él. duplaélű (50/50 %) jobb és balkezesek számára egyaránt.
Fogantyú Wa (japán) Fogantyú – Nyolcszög tölgy fekete gallér
Nagaszakiban, Japánban készült
Márka Miyazaki Kajiya
Készült: Goto, Nagasaki, Japán
Felhívjuk figyelmét, hogy a kézzel készített készletek rendkívül korlátozottak.
Az ezen az oldalon található képek a minta termékekről készültek A szín, súly, minta és méret eltérhet, mivel minden termék kézzel készült.
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a sorozat több hónapig is eltarthat, amíg rendelkezésre áll, ha a készlet elfogy. Nem mindenesedben lehet utánrendelés.
Kést mosogatógépbe ne mossa, a fa markolat miatt, mert a forróvíz tönkre teheti, csontot, fagyasztott és kemény tárgyak vágását kerülje. A penge eltörhet vagy kitörhet.
Langyos vízzel mossa le törölje szárazra. / száradás után olajjal ápolja, patina elkerülése végett. (olajozás csak a szénacél kések esetében szükséges.)
Tárolása, fém mágnestartón a kést ne tárolja, tönkre teheti az élét.
Élezéshez használjon vizes fenőkövet a kellő élesség elérése céljából. Kerülje a kés gépi élezését. Az élezést mindenesedben bízza szakemberre.