JIKKO Sashimi Kiritsuke 240 mm Ginsan Rozsdamentes acél Sushi Sashimi Japán kés
Sashimi Kiritsuke:
A Sashimi Kiritsuke hegyes sashimi kést. Vékonyabbra vághatod, és a szebbé teszi a szeletelt hal vágási felületét. Ez a Kiritsuke típusú Sashimi kés a tengerentúlon népszerű, mint Japánban.
Ginsanko rozsdamentes acél:
Ez egy kiváló minőségű rozsdamentes acél. A legtöbb rozsdaálló kés élessége az, hogy a rozsdásodásra érzékeny késekhez képest gyenge élük van, azonban ennek a fémnek az a jellemzője, hogy rozsdaálló és jó éle és éltartása is van. Jelenleg ez a legnépszerűbb acélfajta.
Stílus: Yanagi kés (Sashimi)
Acél típusa: Ginsan acél (rozsdamentes acél)
Penge: egyélű
Penge hossza: 9,4 hüvelyk (240 mm, 145 g)
Fogantyú anyaga: Magnólia fa
Gallér anyaga: vízi bivaly szarv
Útmutató a kés használatához
A japán kések vékony és finom pengével rendelkeznek. A kést megfelelően kell ápolni.
Gondozás.
Mossa le és szárítsa meg, puha szövettel törölje szárazra, majd használat után biztonságosan tárolja. Kerülje a csontokat, fagyasztott élelmiszereket, kemény gyümölcsmagok vágását.
Vágási felület:
Javasolt vágási felület: fa, gumírozott táblák és csúcskategóriás kompozitok, valamint a minőségi műanyagok, (gumi ) például a polietilén, elfogadható vágási felületet biztosítanak, és segít megvédeni és meghosszabbítani a kés élét. KERÜLJÜK az üveget, fémet, munkalapokat és más merev, felületeket.
Élezés:
Javasoljuk, hogy minden minőségi japán kést vizes fenőköveken élezzen, mivel úgy gondoljuk, hogy ezek adják a legjobb eredményt az Ön kései számára.
A nem megfelelő gondozás rozsdásodást és repedést okoz. Hosszab tárolás esetén használjon késolajat.