Komorebi
Ha a kora nyári napokra gondolsz, mi jut elsőként az eszedbe? Nekem a napfény, ahogy átszűrődik az üde zöld faleveleken, és játékos sziluetteket rajzol a földre. Vagy az első reggeli napsugarak, amik áthatolnak a függöny szövetén, azok, amiktől örömteli lesz az ébredés.
Egy olyan mindennapi szépségről van szó, amire a japánoknak külön szavuk van: komorebi. A szó etimológiája logikus, három karakterből áll. Az első jelentése fa, a második a menekülésre utal, a harmadik fejezi ki a fényt. Habár a magyar nyelvben nincs a komorebi kifejezésnek megfelelő szó, de az érzés, amit a lombok közt beszűrődő fény látványa ébreszt, talán mindenkiben azonos.
HATSUKOKORO KOMOREBI BLUE #1 DAMASCUS GYUTO 210 MM DIÓFA MARKOLAT FEKETE BIVALYSZARV GALLÉR
Egy újabb nagyszerű sorozat a Hatsukokoro márkától. A Komorebi a leveleken átáramló napfény hatására utal. Milyen tökéletes módja annak, hogy leírjuk ezeknek a késeknek a finom ködös felületét, amelyet a fényesen polírozott magacél, amely hosszú élettartamú Blue AOGAMI #1 szénacélból áll!
A gyönyörű felületi esztétika mellett a Komorebi Damascus sorozat magasabb sarokmagassági-mérettel rendelkezik az azonos japán pengehosszúságú pengékhez, így extra távolságot biztosít a csukló között, és megkönnyíti a magas termékek aprítását a konyhában. Ezenkívül az él mentén domború felület tartósságot biztosít a magas pengék számára, a lekerekített szár és gerinc pedig olyan kényelmet biztosít, amelyre hosszabb ideig tartó használat során vágyik (és nem akarja majd elengedni, ha a kezében van!) .
Ezeket a pengéket olyan igényes késhasználóknak ajánljuk, akik jól érzik magukat a vizes fenőkővel való élezésben, és akik extra teljesítményre vágynak magasabb penge szélesség mellett. Nagy előny, ha már rendelkezik rozsdamegelőzési rutinnal vagy felkészül a tanulásra, mivel ez egy teljesen reaktív szénacél penge. Hajlamos az elszíneződére
Megjegyzés: Ha a felület idővel halványodni kezd a használat során, egyszerűen használja a polírozó pasztát és korongot, hogy visszaállítsa eredeti szépségét.
Gyuto: Egy általános célú kés, amiről a legtöbb szakács azt mondaná, hogy nem tud nélküle lenni. Ez a kés a japán késkészítők válasza a nyugati „szakácskésre”. Gyuto azt jelenti, hogy „tehénpenge”. Általában magasak a saroknál, végig laposak, és a kés hegye felé lekerekítettek a aprításhoz. A gyutot szinte bármire használom, a halvágástól a brunoise zöldségen át a torta felvágásáig. Minden jó szakács azt fogja mondani, hogy először vegyél egy minőségi Gyutot, és építsd rá a maradék késkészletet.
Márka: Hatsukokoro
Gyártási terület: Sakai-Oszaka/Japán
Profil: Gyuto
Mérete: 210 mm
Acél típusa: szénacél
Acél: kék (Blue ) #1,
HRC: 62-63
Nyél: Diófa markolat Bivalyszarv gallérral (nyolcszögletű)
Teljes hossz: 360 mm
Penge hossz: 210 mm
Fogantyú és hegy hossza: 360 mm
Penge magasság: 50 mm
Vastagság: 3-4 mm
Fogantyú hossza: 135 mm
Súly: 202 g de mivel minden kés kézzel készül a súly eltérő lehet.
kétkezes, jobb és balkezesek számára
Értékelések
Még nincsenek értékelések.