Yoshimune Hamono Deba (Sabaki) Kurouchi 165mm (6.5in) Aogami (Blue) #2 duplaélű
Típus: Deba / Sabaki
Márka: Ishizuchi
Konstrukció: Hon-Warikomi / Vasacél kék(Aogami) #2 szénacél burkolattal
Módszer: Kalapáccsal kovácsolt
Penge hossza: 165 mm (6,5 hüvelyk)
Penge magasság: 34 mm (1,3 hüvelyk)
Súly: körülbelül 151 g (5,3 uncia)
Gerincvastagság: 4mm/saroknál
Penge típusa: Kettős ferde él 50/50 %
Core Edge Steel: Kék (Aogami) #2 High Carbon Steel
HRC (Rockwell-keménység): 60-62
Befejezés: fekete felület (Kurouchi)
Fogantyú: japán, dió (Kurumi) / műanyag hüvely
Származási hely: Tosa, Japán
A Sabaki egy rövid univerzális szakácskés, amely nagyon hasonlít egy kis késre, de közepesen vastagabb. A penge kiválóan alkalmas hal, csirke, bárány, marhahús stb. csontozására és előkészítésére.
A Blue (Aogami) #2 (Hitachi Metals Ltd.) króm és volfrám / Wolfram hozzáadásával készült . Ez megnövekedett szívósságot és kemény karbid molekulák képződését eredményezi, amelyek javítják az él megtartását. Sok késhasználó megjegyezte, hogy bár a Blue Steel #2 nagyon hasonlít a White Steel #2 élessége de , kissé jobb éltartással rendelkezik.
Tisztítási útmutató !
A kést használat után alaposan mossa le tisztítószerrel ., majd jól törölje szárazra, puha szövettel. (főleg a pengét). Savas termékek elszínezhetik a pengét.
Tisztítás után kezelje késolajjal, a patina elkerülése érdekébe.
Ne üsse meg, vagy csavarja a vágóélt, ne vágjon vele fagyasztott élelmiszert vagy csontot. .
A penge élességének megőrzéséhez használjon vizes fenőkövet.