Yamawaki Cutlery RGB sorozat Blue 2 Kurouchi Nakiri 165 mm
Egyedi japán kés az oszakai Sakai-ból – a japán késgyártás egyik központja több mint 600 éves múltra tekint vissza.
A Nakiri kést kifejezetten zöldségek vágására, darabolásár és aprítására tervezték, legyen szó puha paradicsomról vagy kemény sütőtökről.
A Yamawaki Blue Steel No.2 kések élességükről és figyelemre méltó tartósságukról híresek. Ovális japán tölgyfából készült fogantyúja barna árnyalattal kiemeli egyedi szépségét.
Az 1927-ben, Sakai Japánban alapított Yamawaki Hamono „Yoshihiro” és „Goh Umanosuke Yoshihiro” márkanév alatt gyárt késeket, amelyeket a Kamakura korszak híres kardkovácsáról neveztek el Yamawaki Hamono ötvözi Sakai több évszázados késkészítési tapasztalatát az újabb technológiákkal, hogy kiváló szakácskéseket hozzon létre. A Yamawaki Hamono jelenlegi tulajdonosa – Mr. Ryoyo Yamawaki – több kulináris iskola oktatója is. A szakai kovácsok tanítványaként az új generációs mesteremberek, Igarashi Nori és Masaya Shimizu élező vezetik a Yamawaki műhelyt, hogy elképesztő késeket készítsenek, amelyek jól ismertek a szakai kézművesek körében.
Stílus: Nakiri
Penge hossza: 165 mm
Teljes hossz: 315 mm
Súly: 172 g
Penge magasság sarok: 55 mm
Ferde: Kettős ferdeél
Gerincvastagság sarok: 2 mm
Gerincvastagság középen: 2 mm
Penge anyaga: kék acél 2 mag, rozsdamentes Kurouchi felület
Markolat anyaga: Ovális Tölgyfa, sötétre pácolva.
HRC: ~62-63
Ápolás:
Mossa le és szárítsa meg puha szivaccsal, majd használat után biztonságosan tárolja. Kerülje a csontokba, fagyasztott élelmiszerekbe, kemény gyümölcsmagokba vágását. Használat után törölje szárazra, és ápolja késolajjal, a patina, illetve rozsda elkerülése érdekében.
Vágási felület:
Javasolt vágási felület: fa, gumírozott táblák és csúcskategóriás kompozitok, valamint a minőségi műanyagok, például szintetikus gumi, elfogadható vágási felületet biztosítanak, és segít megvédeni és meghosszabbítani a kés élét. KERÜLJÜK az üveget, fémet, munkalapokat és más merev, nem megbocsátó felületeket.
Élezés:
Javasoljuk, hogy minden minőségi japán kést vizes fenőköveken élesítsen, mivel úgy gondoljuk, hogy ezek adják a legjobb élességet az Ön kései számára.Az élezést mindég bízza szakemberre.