,

Yamawaki Cutlery RGB sorozat Blue 2 Kurouchi Nakiri 165 mm

58 000 Ft

Availability: Készleten

Yamawaki Cutlery RGB sorozat Blue 2 Kurouchi Nakiri 165 mm

Egyedi japán kés az oszakai Sakai-ból – a japán késgyártás egyik központja több mint 600 éves múltra tekint vissza.

A Nakiri kést kifejezetten zöldségek vágására, darabolásár és aprítására tervezték, legyen szó puha paradicsomról vagy kemény sütőtökről.

A Yamawaki Blue Steel No.2 kések élességükről és figyelemre méltó tartósságukról híresek. Ovális japán tölgyfából készült fogantyúja barna árnyalattal kiemeli egyedi szépségét.

Az 1927-ben, Sakai Japánban alapított Yamawaki Hamono „Yoshihiro” és „Goh Umanosuke Yoshihiro” márkanév alatt gyárt késeket, amelyeket a Kamakura korszak híres kardkovácsáról neveztek el Yamawaki Hamono ötvözi Sakai több évszázados késkészítési tapasztalatát az újabb technológiákkal, hogy kiváló szakácskéseket hozzon létre. A Yamawaki Hamono jelenlegi tulajdonosa – Mr. Ryoyo Yamawaki – több kulináris iskola oktatója is. A szakai kovácsok tanítványaként az új generációs mesteremberek, Igarashi Nori és Masaya Shimizu élező vezetik a Yamawaki műhelyt, hogy elképesztő késeket készítsenek, amelyek jól ismertek a szakai kézművesek körében.

Stílus: Nakiri

Penge hossza: 165 mm

Teljes hossz: 315 mm

Súly: 172 g

Penge magasság sarok: 55 mm

Ferde: Kettős ferdeél

Gerincvastagság sarok: 2 mm

Gerincvastagság középen: 2 mm

Penge anyaga: kék acél 2 mag, rozsdamentes Kurouchi felület

Markolat anyaga: Ovális Tölgyfa, sötétre pácolva.

HRC: ~62-63

Ápolás:

Mossa le és szárítsa meg puha szivaccsal, majd használat után biztonságosan tárolja. Kerülje a csontokba, fagyasztott élelmiszerekbe, kemény gyümölcsmagokba vágását. Használat után törölje szárazra, és ápolja késolajjal, a patina, illetve rozsda elkerülése érdekében.

Vágási felület:

Javasolt vágási felület: fa, gumírozott táblák és csúcskategóriás kompozitok, valamint a minőségi műanyagok, például szintetikus gumi, elfogadható vágási felületet biztosítanak, és segít megvédeni és meghosszabbítani a kés élét. KERÜLJÜK az üveget, fémet, munkalapokat és más merev, nem megbocsátó felületeket.

Élezés:

Javasoljuk, hogy minden minőségi japán kést vizes fenőköveken élesítsen, mivel úgy gondoljuk, hogy ezek adják a legjobb élességet az Ön kései számára.Az élezést mindég bízza szakemberre.