,

Itettsu Kurouchi Bunka 210 mm Shirogami #1 acél

82 000 Ft

Availability: Készleten

Kategóriák: ,

Itettsu Kurouchi Bunka 210 mm Shirogami #1 acél

Penge hossza 210 mm
Teljes hossza 375 mm
Acél Shirogami (fehér) # 1
Kezelt diófa
Rockwell 61-62
Gerincmagasság sarokig 48 mm
Szélesség a gerincnél 2,5 mm
Súly 188 gramm
Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezek a kések a boltban vannak! Kovács Tadayoshi Kajiwara kovácsolt a shirogami # 1 szénacélból és vasba burkolva nagyobb gondosságot igényelnek a használat és tárolás során a rozsda és az elszíneződés elkerülése érdekében, de a Shirogami # 1 acél vitathatatlanul a legkönnyebben élezhető acél, és kevés erőfeszítéssel fantasztikus előnyt igényel. A előkészítés után Kajiwara-san elküldi ezeket a pengéket egy Abe-san nevű fiatal élezőhöz, aki korábban a Yoshimi Kato-san főélezője volt, mielőtt önállóan dolgozott volna, és most a saját műhelyében dolgozik, nem messze a Takefu-késtől falu. Ezek nagy értékű kések, és Abe-san élezésének csúcsminősége
Késápolás (vasalva)
Ez a kés 3 réteg anyagból készül; Mindkét oldalon egy vasréteg, amely a szénacél magot egy szénacélréteget véd, Sanmai vagy kovácshegesztésként emlegetett eljárás során. A vas és a szénacél egyaránt érzékeny a rozsdára, és az oxidáció és az elszíneződés elkerülése érdekében mindig szárazon és tisztán kell tartani őket.
Használat után egyszerűen törölje le a kést száraz ruhával.
Mossa le szokásos mosogatószeres szappannal és meleg vízzel, súroló szivaccsal vagy ruhával.
Soha ne tegye a kését a mosogatógépbe! A rendkívüli meleg tönkreteszi a fa fogantyút.
Erősen savas összetevők (hagyma, paradicsom, citrusfélék) gyorsabban rozsdásodnak és oxidálódnak, ezért a felhasználónak gondoskodnia kell arról, hogy a kés azonnal lemossa az ilyen összetevővel végzett munka után.
Ha bármilyen rozsda kialakul, rozsdamentes radírral vagy szódabikarbóna és víz keverékével eltávolítható, hogy egyszerűen megtisztítsa.
Kerülje a csontokat, a fagyasztott ételeket, a dióféléket és a kemény cukorkákat, vagy a gyümölcsökön, zöldségeken és fehérjéken kívüli dolgokat.

Tárolása, fém mágnestartón a kést ne tárolja, tönkre teheti az élét.
Élezéshez használjon vizes fenőkövet a kellő élesség elérése céljából. Kerülje a kés gépi élezését. Az élezést mindenesedben bízza szakemberre.