Yoshihiro „ZAD Series” Damascus 180mm Santoku tölgy markolat bivaly szarv gallér.
Ez a Yoshihiro „ZAD Series” Santoku ZA-18 rozsdamentes acélból készült, és a Yamawaki hőkezelte 62-63 HRC-re a kiváló éltartás érdekében. A gyönyörű damaszkuszi burkolattal és polírozással a kés átlagon felüli illeszkedést és felületet biztosít ebben az árkategóriában. Szép lapos köszörülés és meglehetősen vékony a széle mögött, ennek a Yoshihironak a vágási teljesítménye kiváló.
Adatok
Származási hely (Made in): Sakai, Osaka prefektúra, Japán
Márka: Yamawaki Hamono
Kés típusa: Santoku
Köszörülés: kétélű penge (50/50 élezés)
(acél mag): ZA-18
Keménység: 62-63 HRC
Kézzel kovácsolt, kézzel csiszolt, kézzel élezett
A penge kidolgozása:
Damaszkusz
Penge hossza: 180 mm (7,1″)
Penge magassága (saroknál): 45 mm
Gerincvastagság
Sarok felett: 1,9 mm
Középső: 1,8 mm
Fogantyú
Anyaga: japán tölgy
Gallér: Fekete bivaly szarv
Teljes hossz: 326 mm
Súly: 110g (3,88oz)
Gravírozott jelzés: japán kanjiban „Yoshihiro Made” (義弘作)
Yoshihiro 義弘 / Yamawaki Hamono 山脇刃物
Az 1927-ben, Sakai Japánban alapított Yamawaki Hamono „Yoshihiro” és „Goh Umanosuke Yoshihiro” márkanév alatt gyárt késeket, amelyeket a Kamakura korszak híres kardkovácsáról neveztek el. Miután elsajátította a mizu-Honyaki folyamatot, a legnagyobb kihívást jelentő konstrukciót és kezelést, a Yamawaki Hamono ötvözi Sakai több évszázados késkészítési tapasztalatát az újabb technológiákkal, hogy kiváló szakácskéseket hozzon létre. A Yamawaki Hamono jelenlegi tulajdonosa – Mr. Ryoyo Yamawaki – több kulináris iskola oktatója is. A szakai kovácsok tanítványaként az új generációs mesteremberek, Igarashi Nori és Masaya Shimizu vezetik a Yamawaki műhelyt, hogy elképesztő késeket készítsenek, amelyek jól ismertek a szakai kézművesek körében.
Gondoskodás:
Mossa le és szárítsa meg puha szivaccsal, majd használat után biztonságosan tárolja. Kerülje a csontokba, fagyasztott élelmiszerekbe, kemény gyümölcsmagokba vágását.
Vágási felület:
Javasolt vágási felület: fa, gumírozott táblák és csúcskategóriás kompozitok, valamint a minőségi műanyagok, például a polietilén, elfogadható vágási felületet biztosítanak, és segít megvédeni és meghosszabbítani a kés élét. KERÜLJÜK az üveget, fémet, munkalapokat és más merev, nem megbocsátó felületeket.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.