Hatsukokoro Shirasagi Dupla élű 210 mm Gyuto
Ezt a sorozatot a Hatsukokoro számára egy kiválasztott mesterember készítette. Ezúttal Tamura Toora és fia készítette a Myojin Hamono-tól,. .
Shirogami vagy White Steel #2 acél felhasználásával készült. Ez egy szénacél 62/63-as HRC-vel, ami rendkívül élessé teszi a kést, csodálatos éltartással, így ritkábban kell élesítenie.
A Gyuto egy többcélú, nagy pengéjű kés, amellyel szinte mindenhez használhatod. Ezek általában könnyű, erős kések, amelyek 180 mm és 240 mm között mozognak (bár néha hosszabbak is), a 210 mm-es a leggyakoribb és legnépszerűbb méret, köszönhetően a hosszának a nagyobb feladatokhoz, kiválóan alkalmas. A hosszabb késeket inkább nagy volumenű feladatokhoz használják professzionális konyhákban, ahol a 240 mm-es, sőt a 270 mm-es is népszerű. A 180 mm népszerű kisebb otthoni konyhai feladatoknál is.
A pengeprofil kiválóan alkalmas lengő mozgású folyamatos vágáshoz. Ha egy kést keres, ez a legsokoldalúbb.
Műszaki adatok:
Kés típusa: Gyuto
Acél típus: Shirogami White Steel #2
Pengekeménység: HRC 62-63
Penge típusa: kétélű (jobb és balkezes)
Penge hossza: 210 mm
Penge magasság: 50 mm
Penge vastagság: 2,9 mm
Gallér anyaga: Bivalyszarv
Fogantyú anyaga: Wenge
Fogantyú hossza: 140 mm
Ne használja a kést kemény anyagok, például csontok vagy fagyasztott tárgyak aprítására,. Mindig ügyeljen arra, hogy a kést tisztán és szárazon tegye el, használat után ápolja késolajjal,a patina illetve rozsda elkerülése érdekében és szükség szerint élesítse meg, vizesfenőkővel. Ne tegye mosogatógépbe a fa markolat és a penge vékonysága miatt.