Yoshimi Kato 63 rétegű VG10 fekete Damascus PW japán Kiritsuke Sujihiki kés 240 mm laminált fa nyéllel
A Yoshimi Kato VG10 Mirrored Damascus sorozat 63 rétegű nikkel Damaszkusz mintázatú pengével rendelkezik VG-10 rozsdamentes acél maggal, professzionális használatra, 60-61 HRC keménységgel, amely kiváló rozsdaállóságot és hosszú élettartamú élt, valamint szépség.
A penge felülete tükörbevonatú, hogy kiemelje a damaszkuszi textúrát a nagyobb elegancia érdekében.
A széle speciálisan kagylóhoz (vagy japánul HAMAGURI-hoz hasonlóan) van kialakítva, amelynek formája elősegíti az ételek felszabadulását és simán vágását.
A kés fogantyúja kézzel készült megerősített laminált fából, rozsdamentes támasztékkal, amely vízálló és gyönyörűen szemcsézett.
– Gyártó: Kato Knife Manufacturing Inc. (JAPÁN)
– Logó: A pengén lévő kovács logója „Yoshimi” vagy „Kintaro”, amely eltérhet a képen láthatótól.
– Penge acél típusa: 63 rétegű és fekete bevonatú nikkel Damaszkusz rozsdamentes acél, VG-10 mag
– HRC (Keménység a Rockwell-skálán C): 60-61
– Fogantyú anyaga: megerősített laminált fa rozsdamentes támasztékkal
– Kés típusa: Kirirtsuke Sujihiki 240 mm
– Penge hossza: 240 mm
– Teljes hossz: 373 mm
– Súly: 159 gramm
– Pengeél: kétélű (50/50 kiegyensúlyozott, bal- és jobbkezesek számára is)
– Vadonatúj
Japánban készült Felhívjuk figyelmét, hogy a kézzel készített készletek rendkívül korlátozottak.
Az ezen az oldalon található képek a minta termékekről készültek A szín, súly, minta és méret eltérhet, mivel minden termék kézzel készült.
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a sorozat 6-12 hónapig is eltarthat, amíg rendelkezésre áll, ha a készlet elfogy. Nem mindenesedben lehet utánrendelés.
Kést mosogatógépbe ne mossa, a fa markolat miatt, mert a forróvíz tönkre teheti, csontot, fagyasztott és kemény tárgyak vágását kerülje. A penge eltörhet vagy kitörhet.
Langyos vízzel mossa le törölje szárazra. / száradás után olajjal ápolja, patina elkerülése végett. (olajozás csak a szénacél kések esetében szükséges.)
Tárolása, fém mágnestartón a kést ne tárolja, tönkre teheti az élét.
Élezéshez használjon vizes fenőkövet a kellő élesség elérése céljából. Kerülje a kés gépi élezését. Az élezést mindenesedben bízza szakemberre.
[Yoshimi Katóról (KINTARO)]
Yoshimi Kato úr, az egyik legígéretesebb kovács 2008 februárjában kapta meg a hagyományos kézműves oklevelet, és 2018-ban vette át apja cégét KATO UCHI HAMONO (KATO Knife Manufacturing Inc.) néven Takefu városában, Fukuiban.
Apja, Kintaro Kato úr 1928-ban kezdett konyhakések gyártásával foglalkozni, majd 1958-ban megalapította KANEHIRO UCHI HAMONO cégét. 1987-ben megkapta a Szent Kincs Rendjét, az Ezüst Sugarakat.
„Echizen” a Fukui prefektúra történelmi területe, beleértve Takefu városát, mint Japán egyik fontos késfővárosát.
Az Echizenben készült konyhai kések neve Echizen Uchi Hamono. A japán konyhai kések készítésének művészete körülbelül 700 éves múltra tekint vissza.
Az Echizen Uchi Hamonót a gazdasági, kereskedelmi és ipari miniszter „hagyományos kézműves mesterségnek” minősítette.