,

Yoshimi Kato 63 rétegű VG10 fekete Damascus PW japán Kiritsuke Sujihiki kés 240 mm laminált fa nyéllel

155 000 Ft

Availability: Készleten

Kategóriák: ,

Yoshimi Kato 63 rétegű VG10 fekete Damascus PW japán Kiritsuke Sujihiki kés 240 mm laminált fa nyéllel

 

A Yoshimi Kato VG10 Mirrored Damascus sorozat 63 rétegű nikkel Damaszkusz mintázatú pengével rendelkezik VG-10 rozsdamentes acél maggal, professzionális használatra, 60-61 HRC keménységgel, amely kiváló rozsdaállóságot és hosszú élettartamú élt, valamint szépség.

A penge felülete tükörbevonatú, hogy kiemelje a damaszkuszi textúrát a nagyobb elegancia érdekében.

A széle speciálisan kagylóhoz (vagy japánul HAMAGURI-hoz hasonlóan) van kialakítva, amelynek formája elősegíti az ételek felszabadulását és simán vágását.

A kés fogantyúja kézzel készült megerősített laminált fából, rozsdamentes támasztékkal, amely vízálló és gyönyörűen szemcsézett.

 

– Gyártó: Kato Knife Manufacturing Inc. (JAPÁN)

– Logó: A pengén lévő kovács logója „Yoshimi” vagy „Kintaro”, amely eltérhet a képen láthatótól.

– Penge acél típusa: 63 rétegű és fekete bevonatú nikkel Damaszkusz rozsdamentes acél, VG-10 mag

– HRC (Keménység a Rockwell-skálán C): 60-61

– Fogantyú anyaga: megerősített laminált fa rozsdamentes támasztékkal

– Kés típusa: Kirirtsuke Sujihiki 240 mm

– Penge hossza: 240 mm

– Teljes hossz: 373 mm

– Súly: 159 gramm

– Pengeél: kétélű (50/50 kiegyensúlyozott, bal- és jobbkezesek számára is)

– Vadonatúj

Japánban készült                                                                                                             Felhívjuk figyelmét, hogy a kézzel készített készletek rendkívül korlátozottak.

Az ezen az oldalon található képek a minta termékekről készültek A szín, súly, minta és méret eltérhet, mivel minden termék kézzel készült.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a sorozat 6-12 hónapig is eltarthat, amíg rendelkezésre áll, ha a készlet elfogy. Nem mindenesedben lehet utánrendelés.

Kést mosogatógépbe ne mossa, a fa markolat miatt, mert a forróvíz tönkre teheti, csontot, fagyasztott és kemény tárgyak vágását kerülje. A penge eltörhet vagy kitörhet.

Langyos vízzel mossa le törölje szárazra. / száradás után olajjal ápolja, patina elkerülése végett. (olajozás csak a szénacél kések esetében szükséges.)

Tárolása, fém mágnestartón a kést ne tárolja, tönkre teheti az élét.

Élezéshez használjon vizes fenőkövet a kellő élesség elérése céljából. Kerülje a kés gépi élezését. Az élezést mindenesedben bízza szakemberre.

 

 

[Yoshimi Katóról (KINTARO)]

Yoshimi Kato úr, az egyik legígéretesebb kovács 2008 februárjában kapta meg a hagyományos kézműves oklevelet, és 2018-ban vette át apja cégét KATO UCHI HAMONO (KATO Knife Manufacturing Inc.) néven Takefu városában, Fukuiban.

Apja, Kintaro Kato úr 1928-ban kezdett konyhakések gyártásával foglalkozni, majd 1958-ban megalapította KANEHIRO UCHI HAMONO cégét. 1987-ben megkapta a Szent Kincs Rendjét, az Ezüst Sugarakat.

„Echizen” a Fukui prefektúra történelmi területe, beleértve Takefu városát, mint Japán egyik fontos késfővárosát.

Az Echizenben készült konyhai kések neve Echizen Uchi Hamono. A japán konyhai kések készítésének művészete körülbelül 700 éves múltra tekint vissza.

Az Echizen Uchi Hamonót a gazdasági, kereskedelmi és ipari miniszter „hagyományos kézműves mesterségnek” minősítette.