,

Yamawaki Cutlery RGB sorozat Blue 2 Kurouchi Petty 135 mm

43 000 Ft

Availability: Készleten

Yamawaki Cutlery  RGB sorozat Blue 2 Kurouchi Petty 135 mm

Egyedi japán kés az oszakai Sakai-ból – a japán késgyártás egyik központja több mint 600 éves múltra tekint vissza.

Petty kis kést kifejezetten zöldségek kisebb vágására, aprítására tervezték, vagy kisebb konyhai munkákra.A Yamawaki Blue Steel No.2 kések élességükről és figyelemre méltó tartósságukról híresek. Ovális japán tölgyfából készült fogantyúja barna árnyalattal kiemeli egyedi szépségét.

Az 1927-ben, Sakai Japánban alapított Yamawaki Hamono „Yoshihiro” és „Goh Umanosuke Yoshihiro” márkanév alatt gyárt késeket, amelyeket a Kamakura korszak híres kardkovácsáról neveztek el Yamawaki Hamono ötvözi Sakai több évszázados késkészítési tapasztalatát az újabb technológiákkal, hogy kiváló szakácskéseket hozzon létre. A Yamawaki Hamono jelenlegi tulajdonosa – Mr. Ryoyo Yamawaki – több kulináris iskola oktatója is. A szakai kovácsok tanítványaként az új generációs mesteremberek, Igarashi Nori és Masaya Shimizu élező vezetik a Yamawaki műhelyt, hogy elképesztő késeket készítsenek, amelyek jól ismertek a szakai kézművesek körében.

Stílus: Petty

Penge hossza: 135 mm

Teljes hossz: 260 mm

Súly: 69 g

Penge magasság sarok: 32 mm

Ferde: Kettős ferde

Gerincvastagság sarok: 2 mm

Gerincvastagság középen: 2 mm

Penge anyaga: kék acél 2 mag, rozsdamentes Kurouchi felület

Markolat anyaga: Ovális Tölgyfa, sötétre pácolva.

HRC: ~62-63

Ápolás:

Mossa le és szárítsa meg puha szivaccsal, majd használat után biztonságosan tárolja. Kerülje a csontokba, fagyasztott élelmiszerekbe, kemény gyümölcsmagokba vágását. Használat után törölje szárazra, és ápolja késolajjal, a patina, illetve rozsda elkerülése érdekében.

Vágási felület:

Javasolt vágási felület: fa, gumírozott táblák és csúcskategóriás kompozitok, valamint a minőségi műanyagok, például szintetikus gumi, elfogadható vágási felületet biztosítanak, és segít megvédeni és meghosszabbítani a kés élét. KERÜLJÜK az üveget, fémet, munkalapokat és más merev, nem megbocsátó felületeket.

Élezés:

Javasoljuk, hogy minden minőségi japán kést vizes fenőköveken élesítsen, mivel úgy gondoljuk, hogy ezek adják a legjobb élességet az Ön kései számára. Az élezés mindég bízza szakemberre.